خواص حیرت انگیز سیر | عوارض قورت دادن حبه سیر خام-راهبرد معاصر
میزبانی تیم ملی فوتبال ایران از امارات در کشور عمان واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

خواص حیرت انگیز سیر | عوارض قورت دادن حبه سیر خام

سیر به خاطر داشتن برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان برخی بیماری‌ها نظیر دیابت و بیماری‌های قلبی نقش دارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۳ - ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 03
کد خبر: ۲۶۲۰۱۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدباقر مجنونی استادیار دانشکده داروسازی کرمانشاه در خصوص خواص سیر گفت: گیاهان جنس سیر (آلیوم) از جمله موسیر، سیر، پیازچه، تره، والک، و تره کوهی دارای اثرات درمانی گوناگونی است که در مطالعات متعدد بالینی به آنها پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه اثرات محافظت قلبی سیر به عنوان گیاه شاخص این جنس در مطالعات بالینی متعدد مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته، گفت: سیر دارای اثرات ضد تصلب شرائین یا گرفتگی عروق، کاهنده فشار خون، ضد تجمع پلاکت‌ها، کاهندگی چربی و کلسترول خون می‌باشد که این اثرات کم و بیش در سایر گیاهان این جنس از جمله پیاز خوراکی و موسیر ایرانی نیز دیده می‌شود.

مجنونی اظهار کرد: سیر همچنین دارای اثرات محافظت کبدی نیز بوده و در کنترل و درمان کبد چرب غیرالکلی نیز می‌تواند مفید باشد.

به گفته این استادیار فارماکوگنوزی (گیاهان دارویی در داروسازی) از دیگر اثرات مفید درمانی سیر می‌توان به اثرات ضد دردی و ضد التهابی آن اشاره کرد که این موضوع سبب شده از این گیاه در کنترل علائم استئوآرتریت (آرتروز) استفاده شود.

مجنونی عنوان کرد: اثرات مفید درمانی و پیشگیری کننده سیر در کنترل انواع سرطان نیز در مطالعات مختلف بالینی به اثبات رسیده است.

وی افزود: اثرات ضد دیابتی، ضد ویروسی، خلط آوری، ضد قارچی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی از دیگر اثرات مصرف سیر و گیاهان همجنس آن می‌باشد.

مجنونی با اشاره به بوی سیر و بلع آن توسط برخی افراد به دلیل آزار دهنده بودن بوی آن، عنوان کرد: بخش اعظم اثرات مفید سیر مربوط به ترکیبات گوگردی موجود در آن است و این ترکیبات فقط در اثر خرد کردن و یا جویدن سیر تولید و آزاد می‌شوند، لذا بلعیدن حبه‌های سیر نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند عوارض گوارشی نیز به همراه داشته باشد.

وی گفت: در صورتی که بوی ترکیبات گوگرددار سیر شما را آزار می‌دهد، می‌توانید از مکمل‌های گیاهی تهیه شده از سیر که دارای روکش روده‌ایی (اینتریک کوتد) هستند و در داروخانه‌ها قابل تهیه است، استفاده کنید. / ایسکانیوز

ارسال نظر