ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

خواص حیرت انگیز سیر | عوارض قورت دادن حبه سیر خام

سیر به خاطر داشتن برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان برخی بیماری‌ها نظیر دیابت و بیماری‌های قلبی نقش دارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۳ - ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 03
کد خبر: ۲۶۲۰۱۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدباقر مجنونی استادیار دانشکده داروسازی کرمانشاه در خصوص خواص سیر گفت: گیاهان جنس سیر (آلیوم) از جمله موسیر، سیر، پیازچه، تره، والک، و تره کوهی دارای اثرات درمانی گوناگونی است که در مطالعات متعدد بالینی به آنها پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه اثرات محافظت قلبی سیر به عنوان گیاه شاخص این جنس در مطالعات بالینی متعدد مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته، گفت: سیر دارای اثرات ضد تصلب شرائین یا گرفتگی عروق، کاهنده فشار خون، ضد تجمع پلاکت‌ها، کاهندگی چربی و کلسترول خون می‌باشد که این اثرات کم و بیش در سایر گیاهان این جنس از جمله پیاز خوراکی و موسیر ایرانی نیز دیده می‌شود.

مجنونی اظهار کرد: سیر همچنین دارای اثرات محافظت کبدی نیز بوده و در کنترل و درمان کبد چرب غیرالکلی نیز می‌تواند مفید باشد.

به گفته این استادیار فارماکوگنوزی (گیاهان دارویی در داروسازی) از دیگر اثرات مفید درمانی سیر می‌توان به اثرات ضد دردی و ضد التهابی آن اشاره کرد که این موضوع سبب شده از این گیاه در کنترل علائم استئوآرتریت (آرتروز) استفاده شود.

مجنونی عنوان کرد: اثرات مفید درمانی و پیشگیری کننده سیر در کنترل انواع سرطان نیز در مطالعات مختلف بالینی به اثبات رسیده است.

وی افزود: اثرات ضد دیابتی، ضد ویروسی، خلط آوری، ضد قارچی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی از دیگر اثرات مصرف سیر و گیاهان همجنس آن می‌باشد.

مجنونی با اشاره به بوی سیر و بلع آن توسط برخی افراد به دلیل آزار دهنده بودن بوی آن، عنوان کرد: بخش اعظم اثرات مفید سیر مربوط به ترکیبات گوگردی موجود در آن است و این ترکیبات فقط در اثر خرد کردن و یا جویدن سیر تولید و آزاد می‌شوند، لذا بلعیدن حبه‌های سیر نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند عوارض گوارشی نیز به همراه داشته باشد.

وی گفت: در صورتی که بوی ترکیبات گوگرددار سیر شما را آزار می‌دهد، می‌توانید از مکمل‌های گیاهی تهیه شده از سیر که دارای روکش روده‌ایی (اینتریک کوتد) هستند و در داروخانه‌ها قابل تهیه است، استفاده کنید. / ایسکانیوز

ارسال نظر